zondag 19 april 2015

Paradigm stories, anders kijken naar 'dingen'.

Welkom! 

Ik start een serie van blogs die te maken hebben met de mondiale shift in ons bestaan die we vrijwel allemaal voelen maar waarover we vaak nog niet weten wat we ermee moeten, hoe we er iets mee kunnen en waarom dit er überhaupt is. Eigenlijk heb ik al best veel geschreven, maar nooit iets mee gedaan. Ik hoop dat je instapt op deze verkennende reis!

 Anders kijken, anders doen, anders ervaren zit in alles!

Ooit maakte ik een kerstkaartje met daarop de tekst:

'als je echt gaat kijken kun je zoveel zien'

Dat is natuurlijk spannend, heel spannend. Je gaat je eigen bouwstenen betwijfelen. Relaties, werk, omstandigheden, alles gaat er anders uitzien. Ik spreek uit ervaring. Het kost iets. Onthechting, doorzettingsvermogen, verdriet, loslaten, vrijgeven, het onbekende omarmen.

Het is als een rivier die twee kanten heeft. Jij loopt aan de ene kant. Het pad is goed zichtbaar, mooi geplaveid. Maar o, aan de overkant zie je al die dingen die je nieuwsgierig maken, andere bomen, planten, sferen...je wilt er eigenlijk wel naar toe maar:
- wat als je uitglijdt over de stenen die je zouden kunnen brengen?
- wat als de stroom te heftig is
- wat als je nat wordt
- wat als het tegenvalt wat er aan de overkant is?

Etc. Het is de strijd tussen hoofd en hart, tussen gewoonte en avontuur. 

Waar kies jij voor? Wie ben je als je alle maskers af hebt? Wat is eigenlijk het ergste dat je kan gebeuren? En is dat dan zo erg eigenlijk?

Mag ik je mijn vertrouwen en liefde geven om te gaan doen wat je altijd al had willen doen? Te zeggen wat je altijd al had willen zeggen? Te gaan leven hoe je altijd had willen leven? 

En mag ik je dan opnieuw ontmoeten? En je in mijn armen ontvangen als gelijkgestemde zielen? 

Namaste. Indi

Indi is oprichtster van HARTverwarmendWijs, het landelijke netwerk voor onderwijsontwikkeling, pionier, droomster en realisator, verbinder, transitie-ondernemer, participatie en sociale innovatie activist



Geen opmerkingen:

Een reactie posten